Povabimo angleščino v svoj dom

učenje angleščineKakor ni nikoli  prepozno za učenje novega jezika, tako tudi nikoli ni prezgodaj. Večina se nas je s tujimi jeziki spoznala z vstopom v osnovno šolo. A čemu čakati na šolske klopi, svojega otroka lahko spoznate z angleščino že prej. Ne drži namreč, da se prvega jezika učimo doma in drugega samo izven doma. Interesi in spodbude staršev so za otroka pri učenju pomembni. Spremljanje napredka, skupno učenje in pohvala lahko otrokovemu »jezikovnemu egu« zelo dobro denejo. Poskusite tudi doma ustvariti okolje, ki spodbuja vašega otroka h govorjenju v angleščini.  Poslušajte angleške pesmice,  zgodbice in igrajte angleške igrice.

Začnite s skupnim ogledom animiranega filma v izbranem jeziku. Večina DVD-jev ima jezikovni meni z vsaj nekaj izbire, vključno s podnapisi.

V knjižnici si izposodite zgoščenko z zgodbicami ali pesmicami in jo skupaj poslušajte. Kaj kmalu  boste z otrokom prepevali vesele angleške rime ali ponavljali fraze njegovega najljubšega lika iz zgodbice.

Če se vam zdi, da bi bilo morda dobro, da se z otrokovo angleščino ukvarjajo tudi strokovnjaki, ga vpišite na pravljične urice. Poiščite jezikovno šolo, ki ima  svojo mini knjižnico s pravljicami v angleščini in drugih tujih jezikih. Nekatere pravljice vsebujejo tudi kratke jezikovne vaje. Knjižico lahko berete z otrokom, skupaj poimenujete like in ponavljajte ključne besede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *