Francoščina

Eden najpomembnejših romanskih jezikov je francoščina. Je eden izmed svetovnih jezikov, zato ga govori veliko ljudi. Natančneje nekje 77 milijonov. Je uraden jezik v številnih organizacijah kot so Evropska unija, Olimpijski komite, Združeni narodi in drugi. Francozi so zelo navezani na svoj jezik. Francoščina je njihov jezik, ki ga zelo močno cenijo.

Francozi so ponosni na svoj jezik in se ne podrejajo drugim. Spoštujejo svoje vrednote in jih prenašajo iz roda v rod. Nedavno so uvedli tudi zakon, ki veleva, da morajo vse radijske postaje vrteti vsaj 40 odstotkov glasbe v francoščini. Francoščino ogroža predvsem angleščina in to je bil glavni razlog za uvedbo zakona.

Francoščina je popularna tudi med Slovenci. Mnogo mladih se odloča za tečaje, kjer jih učijo tega romantičnega jezika. Znanje tujih jezikov je pomembno za našo poklicno kariero. Dobro je poznati vsaj enega od svetovnih jezikov, saj nam ta omogoča večjo možnost zaposlitve in tudi napredovanja v službi. Francoščina je eden izmed teh jezikov, ki se ga lahko naučite in s tem razširite svoje znanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *