Ruščina

Ruščina ali ruski jezik se govori v največji in drugi po številu prebivalcev  svetovni  velesili  nam  poznana  po  imenu  Rusija kot tudi v nekaterih  njej  bližnjih državah kjer tudi govorijo ruščino.

V času bivše Jugoslavije smo na nekaterih osnovnih šolah imeli poleg hrvaško- srbskega jezika še angleški, nemški in ruski jezik za izbirne tuje jezike.

Mislim da se je kar nekaj učencev poleg angleškega in nemškega jezika ter  hrvaško-srbskega odločilo še za ruskega ker nam včasih pride prav če znamo govoriti poleg svojega še kakšen tuji jezik. Kot pravijo več jezikov znaš govoriti več veljaš. Ruščina pri tem ni nobena izjema.

Kadar iščemo novo zaposlitev in bi radi poskusili delati v tujini ker pri nas ni dela opazimo da ima veliko število današnjih zelo uspešnih in svetovno priznanih podjetji svoja podjetja tudi v državi kot je Rusija.

Kot prvi pogoj vsakega delodajalca, ki ima podjetje v Rusiji ali v državah kjer je  ruščina edini govoreči jezik zahteva od nas da poleg drugega tujega jezika še  tekoče znanje ruskega jezika tako govoriti kot tudi pisati. Ruščina ali ruski jezik  za svojo pisavo uporablja čirilico, ki so jo tudi uporabljali v nekaterih naših  bivših državah in smo se je nekateri v osnovnih šolah poleg latinice tudi naučili tekoče  pisati in brati čirilico nam to ne bo delalo težav. Tako da če smo se v osnovni  šoli pri izbiri tujega jezika odločili za ruščino in jo znamo tako dobro govoriti in  pisati imamo zagotovljeno službo v teh velikih podjetjih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *